documenten

ONZE CLUB - DOCUMENTEN

Medische keuring


Vanaf seizoen 2022-2023 zal een jaarlijkse medische keuring niet meer verplicht zijn. Dit wordt vervangen door een periodieke medische keuring.


Elke sporter die start bij Basketbal Vlaanderen zal voor de eerste deelname aan een resultaatgebonden wedstrijd een medische keuring ondergaan bij een arts. Het attest geldt dan – behoudens de arts anders beslist – tot 30 juni van het jaar waarin de sporter de leeftijd van 14 jaar bereikt. Op de leeftijd van 14 jaar en 18 jaar – en daarna om de vier jaar, zal de sporter zich laten keuren door een arts.


Tegelijk wil het Bestuursorgaan iedereen sensibiliseren om niet al te licht over de medische keuring heen te gaan. Daarbij willen ze de sporters adviseren om voorafgaand aan het medisch onderzoek de vragenlijst in te vullen op www.sportkeuring.be en deze mee te nemen naar hun arts. Dit geeft een vollediger beeld voor hun arts, waarbij misschien extra aandachtspunten naar voren kunnen komen.


Concreet voor seizoen 2022-2023


Alle spelers en scheidsrechters geboren in 2008 en 2004 zijn verplicht om een (sport)medische keuring, bij een sport- of huisarts uit te laten voeren voor aanvang van de competitie 2022-2023. Dit attest is 4 seizoenen ( seizoen 2022-2023 + 3 volgende seizoenen) geldig. Einddatum 30 juni 2026.


Alle spelers en scheidsrechters die buiten deze geboortejaren vallen én die reeds in seizoen 2021-2022 een medisch attest hebben opgeladen in onze databank moeten zich niet opnieuw medisch laten keuren voor seizoen 2022-2023. Hun medisch attest wordt automatisch verlengd en zal gelinkt blijven aan het lidmaatschap.


Alle spelers van geboortejaar 2009 en jonger: hun medisch attest wordt automatisch verlengd tot en met de U14-categorie en zal gelinkt blijven aan het lidmaatschap.
Alle spelers en scheidsrechters van geboortejaar 2003 en ouder: hun medisch attest wordt automatisch verlengd met 3 seizoenen met einddatum 30 juni 2025 en zal gelinkt blijven aan het lidmaatschap.


Spelers, scheidsrechters en nieuwe leden die tijdens het seizoen 2021-2022 geen medisch attest hebben opgeladen hebben in onze databank, moeten voor ze kunnen deelnemen aan een resultaatgebonden wedstrijd een (sport)medische keuring ondergaan en het attest van deze keuring opladen in de databank voor aanvang van het seizoen. De geldigheidsduur valt dan samen met de vooropgestelde cohorten.


Klik hier om het attest medisch screening te downloaden.Aangifte tegen lichamelijke ongevallen


Basketbal Vlaanderen werkt samen met Ethias als verzekeringsmaatschappij.

Alle aangesloten leden zijn via Basketbal Vlaanderen verzekerd tegen lichamelijke ongevallen.

 

Klik hier om het aangifteformulier verzekering tegen lichamelijke ongevallen te downloaden.


Handleiding voor het invullen van het aangifteformulier

  1. Vul zelf zoveel mogelijk rubrieken in van het aangifteformulier.
  2. De laatste bladzijde MOET door de behandelende arts ingevuld worden.
  3. Bezorg het ingevuld aangifteformulier aan het clubsecretariaat.
  4. De secretaris van de club bezorgt het formulier aan Ethias.
  5. De secretaris van de club bezorgt een copie van de aangifte met het toegekende dossiernummer.
  6. Zodra het dossiernummer is gekend verloopt alle correspondentie tussen het slachtoffer en Ethias.
  7. Het slachtoffer dient eerst zelf alle rekeningen te betalen, alsook de tussenkomst van het ziekenfonds.
    Maak steeds een copie van alle uitgave bewijzen.Mutualiteit


Tal van Vlaamse mutualiteiten betalen (gedeeltelijk) het lidgeld voor een sportclub terug. Klik op het logo van uw mutualiteit om het formulier te downloaden.